Fundament 6.

Kontakt: Øistein Paulsen (oispaul@online.no)

Johan Fredrik Bockelie (1944-2016) gjennomførte en registreringsrapport i Gullaksdalen i 1986. Kort tid før han døde, ga han tillatelse til bruk av rapporten, og teksten og tegningen nedenfor er hentet fra rapporten hans. Tittelen på denne artikkelen, «Fundament 6», er det navnet han satte på disse bygningsrestene.

På nord og vestsiden av fundamentene 3 og 4 går en rekke med steinpillarer for en annen vannrenne. Seks, muligens 7 steinpillarer av samme type, men litt spinklere enn de i fundament 5 er kartlagt. En forsenkning i terrenget (VIII) stammer sannsynligvis også fra en pillar, muligens av tre.

Disse pillarenes retning har intet å gjøre med vanntilførsel til møllene i Gullaksdalen. Som vist på fig. 2 kan denne rennen ha gått inn til bebyggelsen i dalen vest for Gullaksdalen og ført vann dit inn. Det har ikke vært mulig å spore steinfundamenter vest for VIII. Rester av trekonstruksjonen eller forsenkninger i terrenget er ikke påvist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: